Spitale din Turcia by Tuncay Ozturk | Bucuresti | Transplant de organe

TRANSPLANT DE ORGANE ȘI ȚESUTURI

Au fost mai mult de o sută de ani de la primele experimente în transplantul de organe. În studiile timpurii, experimentele de transplant au fost efectuate numai pe animale. Prima procedură de transplant de organe pe oameni a fost efectuată cu aproximativ cincizeci de ani în urmă. Datorită marilor realizări din medicină și asistență medicală, transplantul de organe a ajuns în cele din urmă la un nivel care salvează viața umană.

Progresele promițătoare au loc în transplantul de organe în fiecare zi. Beneficiarii și donatorii, precum și oamenii de știință și medici continuă să se străduiască pentru o viață mai sănătoasă și mai lungă.

 

Disfuncționalitatea unui organ / țesut poate duce la o deteriorare lentă sau uneori rapidă a întregului corp. Deși există multe opțiuni de tratament pentru pacienții cu insuficiență de organ, transplantul este acceptat ca fiind cea mai bună alternativă în ceea ce privește beneficiile terapeutice, calitatea vieții și rentabilitatea.

 

Transplantul de organe / țesuturi este transferul unui organ / țesut dintr-un corp sau dintr-un loc donator în corpul pacientului. Motivul transplantului de organe / țesuturi este înlocuirea unui organ / țesut deteriorat sau absent. Insuficiența renală, insuficiența hepatică, afecțiunile pulmonare sau cardiace, diabetul de tip I și unele tipuri de cancer cum ar fi leucemia sunt afecțiuni care pot fi tratate cu transplant de organe / țesuturi. Transplantul de organe / țesuturi poate fi fie în corpul aceleiași persoane, care se numește autograft, fie dintr-un alt organism, care se numește alogrefă.

 

Există două tipuri de transplanturi de organe / țesuturi în ceea ce privește tipurile de donatori: de la donatori vii și de la donatori decedați (pacienți aflați în unități de terapie intensivă cu moarte cerebrală). Deoarece oamenii se nasc cu doi rinichi și un rinichi este suficient pentru a ne continua viața, iar ficatul este un organ regenerator, rinichii și ficatul pot fi transplantate de la un donator viu.

©2019 by Tuncay OZTURK. 

SUNAȚI ACUM: 0799 767 476

ADRESA: Str. Grigore Mora 19 

București, România

OBȚINE A DOUA OPINIE MEDICALĂ!