Spitale din Turcia by Tuncay Ozturk | Bucuresti | Transplant de măduvă

TRANSPLANT DE ORGANE ȘI ȚESUTURI

Centrele noastre de transplant al măduvei osoase au toate infrastructura și echipamente pentru transplant. Toate serviciile din centru sunt date conform standardelor internaționale și în condiții sterile. Departamentul pentru pacienții spitalizați asigură transplant, iar clinica de ambulatoriu oferă servicii de îngrijire post-transplant.

 

Care sunt metodele pentru transferul de celule stem?

TRANSPLANTAREA ALLOGENICĂ

Acesta este transplantul de celule stem recoltate de la frații, rudele sau alte persoane care nu sunt rude.

 

TRANSPLANTAREA AUTOLOGOASĂ

Acesta este transplantul de celule stem prelevate de la pacient pentru tratamentul unor afecțiuni ale sângelui.

 

TRANSPLANTAREA SYNGENICĂ

Acesta este transplantul de celule stem luate de la unul dintre gemenii monozigotici în celălalt.

Metoda de transplantare a viitorului

 

α-βT TRANSPLANTAREA CELULEI CELULE DEFECTATE

O metodă foarte specială de transplant efectuată în doar câteva centre din întreaga lume este transplantul de măduvă osoasă - celule stem, care reduce numărul de celule periculoase (celulele α-β T). Acest transplant este un candidat pentru eliminarea problemei de a găsi un donator complet și este metoda de transplant a viitorului.

 

În timpul aplicării acestei metode, celulele periculoase și celulele NK (killer natural) sunt izolate, în timp ce celulele stem din sânge sunt administrate pacienților în doze mega (foarte mari). Avantajele acestei metode sunt:

 

- reacții mai puțin letale (GVHD)

- Combaterea eficientă a cancerului

- Durata mai scurtă a spitalizării

 

Ca parte a acestui tip de transplant, un meci de țesut de 12/12 nu este considerat esențial, iar mama, tatăl, fratele semi-compatibil sau copilul dvs. pot fi donatori chiar dacă nu aveți o compatibilitate deplină.

 

Ce este o celulă stem?

Celulele principale care generează toate țesuturile și organele din organism sunt celule stem. Aceste celule, nediferențiate încă; au capacitatea de a se împărți, reînnoi și transforma în organe și țesuturi. Sângele este țesutul lichid al corpului și este produs în măduva osoasă. Hematopoietice sau "celule stem care produc sânge" sunt situate aici. Acestea sunt produse de celulele principale din măduva osoasă și sunt eliberate în sânge atunci când ajung la maturitatea necesară. Numărul lor este constant, totuși, atunci când este necesar, pot să se reproducă singuri sau să producă celule sanguine noi și mature.

 

Cum se efectuează transferul de celule stem?

Trebuie să fie deschis un loc pentru celulele noi care intră în corpul persoanei care urmează să fie transplantată. Prin urmare, înainte de operație, măduva osoasă a pacientului este distrusă de medicamente și radiații. În ziua în care această fază pregătitoare, care durează o perioadă medie de 7-8 zile, se realizează transplantul de măduvă osoasă prin transferarea de noi celule stem către pacient.

 

Celulele stem care sunt transplantate știu unde vor merge, prin urmare sunt programate pentru aceste locuri. Ei selectează locurile goale în măduva osoasă disponibile pentru reproducere, locuiesc acolo și se reproduc ca o sămânță.

Transplanturile haploidentice sunt efectuate prin epuizarea celulelor T alfa-beta pentru a reduce complicația letală a bolii Graft versus gazdă și, prin urmare, a reduce mortalitatea ca urmare a acestei complicații.

Celulele CD19 pozitive sunt, de asemenea, epuizate pentru a evita infecția letală virale Epstein Barr (EBV) posttransplant. Acest lucru evită, de asemenea, boala letală limfoproliferativă legată de EBV.

Suport pentru celule stem mezenchimale, care ajută la reducerea bolii Graft versus host, la consolidarea ajutorului și la recuperarea rapidă a funcției imune.

Utilizăm cele mai recente tehnologii de transplant și, cu ajutorul unei echipe experimentate de transplant clinic, oferim pacientului cea mai bună șansă de supraviețuire.

©2019 by Tuncay OZTURK. 

SUNAȚI ACUM: 0799 767 476

ADRESA: Str. Grigore Mora 19 

București, România

OBȚINE A DOUA OPINIE MEDICALĂ!