Spitale din Turcia by Tuncay Ozturk | Oncologie Radiologica

ONCOLOGIE RADIOLOGICA

Oncologia radiologica este disciplina care examineaza, prin utilizarea radiatiilor ionizante, efectele radiatiei asupra cancerului, comportamentul tumorilor si acopera, de asemenea, cercetarea în acest domeniu. Radiation oncology are doua domenii de aplicare: radioterapie si radiochirurgie.

Radioterapia (terapia cu raze X)

Radioterapia este definita ca tratamentul tesutului canceros sau a unor tumori non-maligne cu radiatii. Este, de asemenea, denumit colocvial, ca "radioterapie" sau "terapie cu raze X". Grinzile utilizate în radioterapie urmaresc stoparea cresterii celulelor canceroase sau uciderea acestora. Radioterapia se aplica frecvent în tratamentul cancerului. Ca atare, dupa ce au fost diagnosticati cu cancer, 60-80% dintre pacientii cu cancer necesita cel putin o doza de radioterapie.

RapidArc

Rapidarc este un dispozitiv de radioterapie de înalta tehnologie care reduce cantitatea de timp în care pacientii trebuie supusi radioterapiei. Ofera un confort si o usurinta mai mare pentru pacient, prin reducerea duratei sesiunilor de radioterapie de la 15-30 minute pana la 2 minute.

Trilogie

Trilogia este un tip de accelerator liniar sau, altfel spus, un dispozitiv LINAC utilizat în tratamentul radioterapiei. Dispozitivul Trilogy uneste diferitele caracteristici gasite în alte dispozitive, permitând o interventie precisa a specialistilor în cel mai scurt timp si într-o proportie ideala. Aceasta înseamna ca pacientul primeste cel mai precis tratament în cel mai scurt timp.​

Brahiterapie

Brahiterapia este o metoda utilizata pentru a creste controlul local al tulburarii prin cresterea dozei de radiatie aplicata tumorii înainte si dupa radioterapia externa. Totusi, ea poate fi utilizata ca atare în scopuri curative la pacientii a caror situatie este adecvata pentru un astfel de tratament.

 

În brahiterapie, sursele radioactive sunt plasate în tumoare si în tesuturile tinta prin metode unice, astfel limitandu-se doza în jurul surselor.

©2019 by Tuncay OZTURK. 

SUNAȚI ACUM: 0799 767 476

ADRESA: Str. Grigore Mora 19 

București, România

OBȚINE A DOUA OPINIE MEDICALĂ!