Spitale din Turcia by Tuncay Ozturk | Oncologie Medicala

ONCOLOGIE MEDICALA

Oncologia medicamentoasa este o ramura a stiintei care acopera nu numai tratamentul pacientilor cu cancer, ci si protectia împotriva cancerului, scanarea cancerului si aplicatiile de diagnosticare precoce. Cu alte cuvinte, fiecare etapa a cancerului este o chestiune de oncologie medicala.

 

        Mai mult decât atat, in diagnosticul si tratamentul cancerului exista cooperare între diferite domenii, cum ar fi chirurgia si radiologia. Abordarea fata de pacienti este planificata ca o activitate multidisciplinara în conformitate cu datele stiintifice. Tratamentul se efectueaza prin intermediul medicamentelor administrate intravenos sau oral. Cu toate acestea, aceasta practica variaza în functie de tipul de cancer.

 

       Modificarea planificarii tratamentului pe baza tipului de celula de cancer, a organului în care a aparut pentru prima data si a zonelor spre care s-a raspândit. Tratamentul se efectueaza ca un tratament adjuvant pentru a reduce riscul de recurenta al afectiunii, ca tratament neoadjuvant pentru a face ca volumul sa fie disponibil pentru functionare ori pentru a proteja organele, sau ca tratament paliativ pentru a prelungi durata de viata a tulburarilor la etapele ulterioare si pentru a creste calitatea vietii. Tratamentul poate fi efectuat individual sau in asociere cu alte terapii.

Metode utilizate în aplicarea oncologiei medicale

Chimioterapia (terapie cu medicamente): Chimioterapia îsi propune sa distruga celulele canceroase care cresc într-o maniera necontrolata datorita unor modificari ale structurilor lor. În cele mai multe cazuri, scopul este de a distruge celulele canceroase prin administrarea mai multor medicamente prin mecanisme diferite. Cele mai recente evolutii în acest domeniu sunt monitorizate cu tratamente eficiente aplicate la centrele noastre de oncologie, în conformitate cu standardele globale.

 

Terapia hormonala: Medicamentele hormonale sunt utilizate în tratamentul tumorilor sensibile la hormoni, cum ar fi cancerul de prostata si de sân. Medicamentele sunt administrate în general pe cale orala. O alta metoda de aplicare este injectarea.

 

Imunoterapia (tratamentul sistemului imunitar): Substantele pe care sistemul imunitar le produce în mod natural sunt utilizate pentru identificarea si distrugerea celulelor canceroase prin alertarea sistemului imunitar al organismului.

 

Terapia biologica determinata de tinta: Una dintre cele mai importante evolutii din ultimul deceniu în tratamentul cancerului a fost dezvoltarea de terapii biologice extrem de eficiente, cu relativ putine efecte secundare si care identifica obiective care sunt prezente în celulele canceroase, dar nu în celulele normale. Astfel de terapii orientate spre tinta, stabilite pentru tratamentul cancerului, sunt optiuni eficiente pentru multe tipuri de cancer si sunt implementate cu succes în multe tipuri de cancer, în special în cancerul de sân, cancerul intestinal si cancerul renal.

©2019 by Tuncay OZTURK. 

SUNAȚI ACUM: 0799 767 476

ADRESA: Str. Grigore Mora 19 

București, România

OBȚINE A DOUA OPINIE MEDICALĂ!