Spitale din Turcia by Tuncay Ozturk | Bucuresti | Neurologie

NEUROLOGIE SI NEUROCHIRURGIE

Neurochirurgie complexă și minim invazivă​

 

Clinica privată de neurochirurgie are soluția pentru orice probleme legate de diagnosticarea și tratamentul afecțiunilor creierului, atât pentru adulți, cât și pentru copii. Deținem tehnologie de vârf ce îi ajută pe specialiștii în neurochirurgie să le ofere pacienților un plan terapeutic cu rezultate rapide și vizibile.

 

Chirurgia bazei craniului

 

Leziunile bazei craniului constituie un grup tumoral şi vascular, localizat la baza creierului, într-o regiune delicată şi complexă. Tratamentul acestor leziuni pune serioase dificultăţi doctorilor, întrucât aceştia trebuie să  îndepărtezle tumorii, concomitent cu păstrarea şi protejarea funcţiei şi anatomiei normale.

Pentru că acest domeniu cere  îndemânare, competenţă şi tehnologie de vârf, toate patologiile bazei craniului, inclusiv tumori (meningioame, cordoame, shwanom şi malformaţii vasculare,  anevrisme, malformaţii arteriovenoase şi malformaţii cavernoase) sunt operaţii de rutină. Tehnologiile inovative, cum ar fi RMN Intraoperator 3 Tesla, radiochirurgia Gamma Knife, disponibile la  clinica de neurochirurgie din Turcia fac aceste tratamente mai sigure ca oricând. Departamentul nostru de neurochirurgie este unul din centrele de importantă majoră din lume, fiind membru şi conducând organizaţii și întruniri internaţionale.

Chirurgia epilepsiei

Departamentul de neurochirurgie pediatrică şi pentru adulţi efectuează toate tipurile de intervenţii  în chirurgia epilepsiei. Tratamentul primar al epilepsiei este medical dar, în circa 20-30% din cazuri, pacienții nu raspund la medicatie. Pentru aceştia  chirurgia este o opțiune. Toate cele trei tipuri de chirurgie a epilepsiei (chirurgia rezectivă, chirurgia de deconectare şi stimularea nervului vag) sunt efectuate cu succes la clinicile de neurochirurgie.

Tratamentul complex al spasticităţii

 

Lunar are loc Consiliul pentru Spasticitate în care o echipă multidisciplinară, formată din neurochirurgi pediatri, neurochirurgi funcţionali, neurologi pediatri, ortopezi, logopezi şi specialiști în recuperare evaluează şi planifică tratamente pentru copiii spastici din toată Turcia. Implanturi de pompe cu baclofen, palidotomii, talamotomii, implanturi pentru stimularea creierului şi rizotomii dorsale selective sunt efectuate pe pacienţii a căror posibilitate de a răspunde la tratament este ridicată. Aceste consilii de neurochirurgie, formate din medici cu vastă experienţă şi  care  dispun de  infrastructura de înaltă calitate, duc la obţinerea celor mai mari rate de succes,  aducând pacientului o garanţie ridicată a tratamentului.

Tratament neurochirurgical non-invaziv – Radiochirurgia CYBERKNIFE

CE ESTE RADIOCHIRURGIA CYBERKNIFE?

Radiochirurgia CyberKnife este un tratament radioterapeutic non-invaziv, ce foloseste energie de mare intensitate pentru a  trimite, din diverse unghiuri, fascicule foarte precise de radiaţie. CyberKnife poate fi aplicat şi în cazul unor tumori cu formă neregulată, chiar şi a celor care se află în apropierea organelor vitale.

Această caracteristica permite ca Cyberknife sa poată fi aplicat în multe cazuri, inclusiv în  cele considerate inoperabile sau netratabile prin metoda chirurgicală sau alte tratamente.

CARE SUNT CAZURILE CE POT FI TRATATE CU CYBERKNIFE?

CyberKnife este recomandat de FDA pentru tratarea tumorilor sau a leziunilor aflate în orice parte a corpului pentru care este indicată radioterapia.

Pacienţii trebuie să consulte medicul pentru a determina dacă CyberKnife este cel mai potrivit  mod de tratament pentru ei. Cazurile ce pot fi tratate cu CyberKnife sunt:

 • Tumori primare sau metastaze cerebrale

 • Tumori ale coloanei vertebrale

 • Tumori ale măduvei spinării

 • Tumori ale organelor cu ţesuturi moi (Plămâni, Rinichi, Ficat, Pancreas)

 • Neurinoame acustice

 • Meningioame /tumori craniene

 • Tumori ale glandei pituitare

 • Reziduuri sau recidive tumorale

 • Malformaţii arteriovenoase

 • Tulburări funcţionale, ca nevralgia de trigemen

AVANTAJELE  TRATAMENTULUI CU  CYBERKNIFE

 • Tratament fără durere
  Nu sunt dureri asociate radioterapiei  prin intermediul sistemului de radiochirurgie CyberKnife.

 • Tratament care nu necesită utilizarea unui cadru
  Proprietatea Cyberknife de a corecta mişcarea pacientului elimină durerea şi dezavantajele asociate folosirii unui cadru metalic utilizat în alte technici stereotaxice.

 • Tratament utilizabil în orice parte a corpului 
  Unicitatea conceptiei Cyberknife face posibil tratamentul leziunilor sau tumorilor din orice parte a corpului, ceea ce reprezinta o abordare cu totul noua în radiochirurgie. Radioterapia poate fi administrată atât creierului şi coloanei vertebrale cât şi organelor cu  ţesuturi moi cum sunt plămânii, ficatul, rinichii.

 • Tratament ambulatoriu
  Tratamentul cu Cyberknife reduce în mod substanţial riscul complicaţiilor şi perioada de refacere necesară după intervenţiile chirurgicale. Cu CyberKnife este posibilă o radiochirurgie treptată. Doza totală de radiaţie poate fi împărţită în două până la cinci doze mai mici care pot fi administrate în cîteva zile consecutive. Această proprietate  protejeaza mai bine ţesuturile înconjurătoare tumorii, fiind benefică pentru tratarea tumorilor mai mari sau a celor aflate in apropierea unor zone sensibile. După tratament cei mai multi pacienti se pot întoarce acasă şi îşi pot relua activitatea normală.

Cum funcţionează CyberKnife?

CyberKnife este un sistem de emisie de radiaţii, montat pe braţul flexibil al unui robot, care asigură accesul la tumori situate oriunde în organism.

CyberKnife integrează două tehnologii de înalt nivel:

 • Un sistem imagistic care verifică localizarea tumorii şi care este capabil să compenseze automat mişcările pacientului în timpul radiaţiei. Acest sistem imagistic elimină necesitatea montării unui cadru pentru cap (metoda invazivă).

 • O sursă de energie montată pe braţul unui robot, cu multiple articulaţii şi cu şase grade de libertate în mişcare, ceea ce îi permite o excepțională manevrabilitate în focalizarea pe tumori. O puternică sursă de raze X, montată pe brațul robotului, localizează cu precizie tumora şi trimite radiaţii cu precizie micrometrică din mai mult de 1200 de unghiuri.

Precizia sistemului CyberKnife reprezintă  un progres  major în radiochirurgie

Sistemul de imagistică radiologică digitală a câmpurilor anatomice şi markerii  implantaţi se utilizează pentru orientarea precisă a radiaţiei. Fasciculele de radiaţii sunt focalizate convergent pe tumora pentru a maximiza cantitatea de radiaţie  şi a minimiza expunerea la iradiere a ţesuturilor sănătoase.

Cum se desfăşoară  tratamentul?

Procedura de tratament cu CiberKnife constă în şase etape:

 • Consultarea pacientului: Eligibilitatea pacientului pentu tratamentul CyberKnife este evaluată de către medicul său şi echipa noastră de tratament CyberKnife. După ce se decide că pacientul este potrivit pentru tratamentul CyberKnife, urmează stabilirea schemei de  tratament.

 • Stabilirea schemei de tratament: Depinde de protocolul tratamentului. Pentru  tratamentul intracranian  se folosesc măşti faciale care ajută la  imobilizarea pacientului şi urmarirea leziunii; pentru tratamentul extracranian se folosesc markeri mici de metal sau  aur, sau pacientul poate fi echipat cu o vestă de urmărire  “Synchrony”. Montarea măştii faciale este noninvazivă şi nedureroasa,  spre deosebire de  cadrul pentru cap folosit în procedeele de radioterapie anterioare . În cazul când sunt necesari markeri, aceştia sunt mici (trei până la patru milimetri lungime) iar montarea lor  cauzează un minim disconfort pacientului. Vesta de urmarire “Synchrony”  este folosită pentru urmărirea markerilor dinamici care se mişcă odată cu respiraţia.

 • Vizualizare CyberKnife: cand pacientul a fost imobilizat în poziţia  necesara şi i
  s-au montat elementele de urmărire, sunt luate imagini de localizare ale leziunii. Imaginile CT sunt necesare, dar în acelaşi timp se pot combina foarte rapid şi cu imagini de RMN, PET sau angiografie 3-D.

 • Planificarea tratamentului: După vizualizare pacientul poate pleca şi urmează stabilirea schemei de tratament. Medicii şi fizicienii pot dezvolta rapid schema de tratament graţie vitezei de calcul a sistemului de planificare al CyberKnife.

 • Administrarea tratamentului: După planificarea tratamentului pacientul revine pentru administrare. Pacientul este poziţionat în mască sau în vesta de urmărire “Synchrony”. În timp ce pacientul este  întins pe masa de tratament, braţul robotului se mişcă încet în jurul pacientului şi localizează cu precizie poziţia leziunii-ţintă şi emite în timp real, din cele mai potrivite unghiuri, radiaţia. Nu este nevoie de anestezie. Procedura întreagă durează numai 30-60 de minute după care pacientul este liber să se întoarcă la activitatea normală.

 • Urmărirea pacientului: La fel ca după orice tratament de  radioterapie sau  radiochirurgie, este necesară urmărirea radiologică şi clinică a bolnavului pentru a monitoriza evoluţia.

©2019 by Tuncay OZTURK. 

SUNAȚI ACUM: 0799 767 476

ADRESA: Str. Grigore Mora 19 

București, România

OBȚINE A DOUA OPINIE MEDICALĂ!