Spitale din Turcia by Tuncay Ozturk | Bucuresti | Implant cohlear

URECHI, NAS ȘI GÂT

Un implant cohlear (implant de ureche bionic) este un dispozitiv computerizat care poate readuce audierea utilă persoanelor cu pierdere de auz severă sau profundă (surzenie nervoasă). Este singura tehnologie medicală capabilă să restabilească unul din cele cinci simțuri ale corpului - sentimentul de auz. Persoanele care beneficiază puțin de asistența auditivă sunt luate în considerare pentru candidatura pentru implant cohlear. La nivel mondial, există mai mult de 400.000 de copii și adulți care beneficiază de implanturi cohleare. Spre deosebire de un aparat auditiv, care amplifică sunetul de intrare, un implant cohlear schimbă undele sonore în semnale electrice. Dispozitivele de ascultare necesită funcționarea celulelor părului în urechea internă, în timp ce implanturile cohleare ocolesc celulele părului deteriorate și transformă sunetele de vorbire și de mediu în semnale electrice și trimit aceste semnale către nervul auditiv.

 

Un implant cohlear are două componente principale:

  • O componentă internă care constă dintr-un dispozitiv electronic mic care este implantat chirurgical sub piele din spatele urechii, conectat la electrozi care se introduc în interiorul cohleei.

  • O componentă externă, purtată în spatele urechii, care constă dintr-un procesor de vorbire, un microfon și un compartiment pentru baterii.

 

Microfonul captează sunetul, permițând procesorului de vorbire să îl traducă în semnale electrice distincte. Aceste semnale sau "coduri" deplasează un cablu subțire pe cap și sunt transmise prin piele prin unde radio către electrozii implantați din cochlea. Semnalele electrozilor stimulează fibrele nervoase auditive să trimită informații creierului, unde este interpretat ca un sunet semnificativ.

Intervenția chirurgicală implantului cohlear este de obicei efectuată ca o procedură în ambulatoriu sub anestezie generală. O incizie se face în spatele urechii pentru a deschide osul mastoid care duce la spațiul urechii medii. Odată ce spațiul urechii medii este expus, se face o deschidere în cohlee și se introduc electrozi implantului. Dispozitivul electronic de la baza setului de electrozi este apoi plasat sub piele în spatele urechii.

 

Această intervenție chirurgicală poate fi efectuată la persoane mai vechi de 12 luni care nu beneficiază de aparate auditive.

 

Echipa de implant cohlear

Echipa noastră de implant cohlear este formată dintr-un chirurg de neurotologie și doi medici de audiologie cu o vastă experiență în toate patologiile urechii. Evaluarea preoperatorie, măsurătorile intraoperatorii și reabilitarea postoperatorie a fiecărui pacient se realizează tocmai folosind tehnologia de ultimă generație. Chirurgia este efectuată cu cea mai mare siguranță, folosind cele mai recente echipamente medicale.

Spitale din Turcia

CONTACT

OBȚINE A DOUA OPINIE MEDICALĂ!

©2020 by Tuncay OZTURK

All rights reserved.