Spitale din Turcia by Tuncay Ozturk | Bucuresti | Centrul de obezitate

CE ESTE CHIRURGIA OBEZITĂȚII?

 

Obezitatea chirurgicală depinde în principal de două principii: scăderea volumului stomacului și / sau "malabsorbția", adică prevenirea absorbției alimentelor în anumite etape. Aceste operații sunt de salvare a vieții atunci când sunt efectuate pe pacientul potrivit la momentul potrivit.

 

PENTRU CINE ESTE CHIRURGIA OBEZITĂȚII POTRIVITĂ?

 

Obezitatea chirurgicală este sugerată pentru pacienții cu indicele de masă corporală de 35 ani și mai sus care nu pot pierde în greutate cu programe cum ar fi de specialitate controlate nutriție medicală, exerciții fizice sau terapie medicală. Este, de asemenea, recomandat pentru pacienții cu indice de masă corporală de peste 30 de ani care suferă de asemenea de afecțiuni precum hipertensiunea arterială, diabetul și apneea de somn care afectează în mod negativ calitatea vieții. Decizia privind tipul de operațiune pe care trebuie să o îndeplinească se face după diferite examinări și observații făcute de specialiști.

 

Se recomandă ca femeile fertile care intenționează să aibă un copil în viitorul apropiat să consulte medicii lor înainte de a face acest lucru, deoarece sarcina nu este recomandată în primele douăzeci și patru de luni de la intervenția chirurgicală a obezității.

 

Următoarele metode sunt efectuate în general pentru chirurgia obezității și pentru toți pacienții prezenți cu o perioadă de recuperare mai confortabilă decât intervențiile chirurgicale deschise prin utilizarea metodelor de chirurgie laparoscopică sau robotică care utilizează numai mici incizii. Pacienții se reîntorc în viața lor de zi cu zi într-un timp foarte scurt și se adaptează la noile diete monitorizate de specialiști în metabolism și dieteticieni.

 

BANDA GASTRICĂ

 

Frecvent cunoscut sub numele de "clemă de stomac", metoda reglabilă a benzii de silicon gastrice implică inserarea unei benzi în jurul stomacului imediat sub locul unde se îmbină esofagul și stomacul. De fapt, volumul stomacului este redus. Membrana interioară a benzii ar putea fi asemănătoare cu un balon sau o pneu de bicicletă. Acest balon este conectat la un port subdermic cu un tub fin. Aproximativ o lună după operație, banda se umflă treptat prin port cu injecții serice. Astfel, după operație, este posibilă ajustarea mărimii pasajului cu o simplă intervenție. În această metodă, scopul este ca pacientul să se simtă plin, deși el sau ea mănâncă cantități mici.

 

MÂNECA GASTRICĂ

 

De asemenea, cunoscut sub numele de "gastrectomie manșon", reducerea stomacului implică reducerea volumului stomacal (cu aproximativ 60-100 cc), ceea ce face ca pacientul să se simtă plin cu cantități mai mici de alimente. Pentru a realiza acest lucru, o parte a stomacului este îndepărtată printr-o procedură chirurgicală, lăsând în urmă un mic stomac în formă de tub (aproximativ mărimea unei banane). Operația elimină, de asemenea, partea stomacului care secretă hormonul foametei, astfel încât pacientul nu mai simte foame. Această operație implică limitarea cantității de alimente. Pacientul nu va necesita suplimente de vitamine sau minerale, deoarece substanțele nutritive continuă să fie absorbite de stomac.

 

EPISODUL GASTRIC

 

Operația de bypass gastric este o procedură chirurgicală care implică ocolirea unei secțiuni mari a stomacului și crearea unei pungi mici de stomac (de aproximativ 30-50 cm3) pentru digestie înainte ca intestinul subțire să fie rearanjat pentru a se conecta la ambele. Ca și în cazul altor tipuri de intervenții chirurgicale pentru obezitate, acest tip de intervenție chirurgicală reduce și volumul stomacului, dar are și scopul de a trece o parte din intestine, astfel încât o parte din nutrienți să fie aruncată fără a fi absorbită. De fapt, pacienții se simt plini de cantități mai mici de alimente și pot absorbi doar o parte din aportul de nutrienți ai acestora.

 

POSTOPERATORIU

După intervenția chirurgicală, pacienții se vor simți plini, consumând doar cantități mici, iar în timp acest sentiment de senzație de plin se va transforma în pierderea apetitului. Cantitatea totală de alimente scade semnificativ. 

CENTRUL DE OBEZITATE

Spitale din Turcia

Contact

OBȚINE A DOUA OPINIE MEDICALĂ!

©2020 by Tuncay OZTURK

All rights reserved.